Coffee with Cinnamon: Môj Hogwards House



Moja mierna obsesia Harrym Potterom nie je žiadna novinka.

A čo je pre každého fanúšika tejto série neuveriteľne dôležité? Mať (aspoň trochu) jasno v tom, k akému Hogwards House-u patrí.

A kým Pottermore nebol v mojom povedomí (veľmi dávne časy), hádala som aj ja. Aké charakteristiky ma najviac vystihujú? Kde by som sa povahovo najviac hodila? Dlhý čas som si myslela, že hádam Gryffindor (Chrabromil/Nebelvír) by bol správna odpoveď, ale stále mi to celkkom nesedelo. Víziu Ravenclaw (Bystrohlav/Havraspár) som rýchlo pochovala z viacerých dôvodov, ale hlavne, že nemám takú úžasnú myseľ, ako väčšina študentov tohto housu. Slytherin (Slizolin/Zmijozel) mi prišiel ako miesto, kde by som sa nehodila minimálne z toho dôvodu, že by som sa v ich klubovni zbláznila a Hufflepuff (Bifľomor/Mrzimor) síce stretával mnohé atribúty mojej povahy (doniesť každému cookies), ale nevystihoval mnoho iných mojich majoritných stránok.

A tento vnútorný konflikt pokračoval niekoľko rokov, až kým mi veľkí bohovia Pottermore nezoslali odpoveď (niekoľkokrát tú istú, len aby som si bola na sto percent istá).

Takže dámy a páni, čo je môj Hogwards house?



Áno, smaragdový emblém so strieborným serpentom.

Musím povedať, že som bola sama trochu prekvapená, keď som zistila, k akému výskedku viedli moje odpovede, ale čím viac som sa nad tým zamýšľala, tým viac mi to začalo dávať zmysel.

Pozrime sa na niektoré notorické Slytherinovské charakteristiky ( Wikia list) :
- Vynachádzavosť
- Dômyselnosť
- Ambicióznosť
- Odhodlanie
- Sebazáchova
- Bratskosť 
- Inteligencia

A samozrejme, netvrdím, že som všetky tieto veci, ani že každý, kto je súčasťou Slytherinu musí byť. Ale pravdou je, že Slytherin nie je len kopa po moci bažiacich pseudorasistov (lebo "čistá krv") a zloduchov, ktorí nechcú nič iné, len strpčovať život každému navôkol.

Ale keď už sme pri tom, môžeme si vymenovať niekoľko postáv, ktoré boli súčasťou Slytherinu:
- Salazar Slytherin
- Merlin (áno, naozaj)
- Severus Snape
- Phineas Nigellus Black
- Tom Riddle
- Bellatix Lestrange
- Horace Slughorn
- Regulus Acturus Black
- Andromeda Tonks
- skoro celá rodina Malofyovcov - na niektorých z nich nie sme až tak pyšní, ale čo už s nimi
- vlastne celá rodina Blackovcov (okrem Siriusa)

Je ich oveľa viac, ale chcela som spomenúť takých dôležitejších - ak som na niekoho zabudla, prosím, dajte mi vedieť, nechcem nikoho vynechať - okrem Dolores Umbridge, k tej sa nepriznávame!

Je veľa dôvodov, prečo som rada, že som bola priradená práve do Slytherinu. Pozostáva z mnohých ľudí s úžasnou mysľou, zmyslom pre povinnosť, ktorí sú plní odhodlania a túžby po zlepšení. Sú to ľudia s nekonečnou potrebou dokázať veci, ktoré nedokázal nikto pred tým.

Nikdy to nepoviem tak pekne, ako je to napísané na Pottermore, takže tu nechám link, v prípade, že by si niekto chcel prečítať viac o tomto house (článok je v angličtine, dúfam, že nevadí)
https://www.pottermore.com/features/why-hogwarts-needs-slytherin-house

A s týmto sa s vami lúčim, vraciam sa naspäť do klubovne, aby som nestretla po večierke na chodbnách niekoho ako Percy Weasly.

Určite mi dajte vedieť, v ktorom house ste vy, nech viem, na koho si dať pozor a s kým ísť do Zakázaného lesa!

Prajem vám krásny deň a skôr ako odídete, nezabudnite dopiť svoju kávu a prípadne Felix Felicis, nech sa vám viac darí.

Cinnamon

Komentáre

  1. Ó, gratulujem ku priradeniu ku (vysnenej?) lóži. :) No vieš, ono Slytherin je veľmi v móde, koľkokrát aj medzi nezrelými deťmi, ktoré by tam nikdy nepatrili. Akoby to bola záležitosť vkusu, alebo veľmi povrchne poňatého pochopenia, že aj opomínaným veciam treba porozumieť. V realite sú tu duchovné náuky zvané Left-hand path, fakt odporúčam si pozrieť aspoň Wikipediu o nich. Na základe inteligencie by som Ťa do Slizolinu radil aj ja a to hovorím objektívne, nie pre riťolezectvo. Čo je horšie, je, že prokrastinovanie sa podľa mňa silne bije s ambicióznosťou, pozor na tú mrchu. (: Ďakujem za tie informácie o postavách, ktoré boli zo Slizolinu a bojovali proti Vojeldortovi. :D O tých som z filmov nevedel... ja som totiž so ságami na tom len tak, že mám prečítaného Tolkiena, ale HP ani Zaklínača nie a chcel by som. Preto ani neviem, čo presne urobil ten Regulus Acturus Black.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem (je mi jasné, že od Teba to nie je z riťolezectva) a súhlasím, veľa ľudí tam dnes patrí pre "estetiku"...mne je to v konečnom dôsledku jedno, dokiaľ to nevidím a nemusím na to reagovať. Na svojej prokrastinácii v poslednej dobe naozaj pracujem a dúfam, že sa mi aj celkom darí, takže si dám malé bezvýznamné plus :D Regulus ukradol Voldemortovi Horcrux a snažila sa ho zničiť (ten náhrdelník) :)

      Odstrániť
    2. Aha, takže to ako plytko bol spomenutý vo filme aj postačovalo? Len som nevedel, že patril do Slizolinu. Ja som si práve myslel, že slizolinčania ako konkrétni odporcovia Voldermota spomenutí neboli, čo mi prišlo čudné. Vďaka.

      Odstrániť
    3. Hej, vo filme mu dali málo času, v knihe sa mu venovali viac... a ako, ono veľmi veľa z nich nie, ale vezmi si Slughorna alebo Snapea napríklad

      Odstrániť
  2. Ja s mojimi vlastnostami, strachmi a inymi divnymi charakreristikami by som ma triediaci klobuk poslal za Hagridom starala o zazracne tvory, alebo do sklennika aby zbierala bylinky, starala sa o zahradu a varila liecive masticky a tinktury ... robim to aj v realnom zivote. Vsetci nemozu byt carodejnici ktori caruju ale niekto sa o nich musi aj starat. Bohuzial, pred 500 rokmi by som skoncila na hranici medzi prvymi niektori medzi nami nerobia rozdiely 😂😂😂😂😂

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tohle je pro mě novinka. Nikdy jsem o tom dřív neslyšela :) Jinak já měla Zmijozel vždycky spojené se zlem, takže mě celkem překvapil Tvůj popis, že to tak vlastně není a že charakterem nejsou vůbec zlí :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľa ľudí si to myslí tiež, ale nie, nie všetci sú len zlí, v podstate sme celkom milí ľudia :D

      Odstrániť
  4. To jsou mi ale informace :-D Zmijozel má být přece záporná strana :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Když jsem začala prvně číst Harryho Pottera, bylo mi jasné, že pro mě není Nebelvír a ani Zmijozel. A když jsem si pak dělela test na Pottermore, vyšel mi Havraspár, což tehdy odpovídalo. Ale přijde mi, že od té doby jsem se dost poměrně změnila a teď se více hodím na Mrzimor. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Teda, já netuším, kam bych patřila, ale HP miluju:D) knížky mám přečtené už dvakrát a hrozně bych chtěla v tomle světě žít.. Jinak gratuluji:D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) a určite, ak by si to niekedy chcela zisiť, na Pottermore je oficiálny test, ktorý Ťa zaradí do housu :)

      Odstrániť
  7. Já si vždycky myslela, že jsem Nebelvír. Už od té doby, co jsem dočetla všechny knihy. Chtěla jsem chodit do schodů! :D
    Ale dobře, kdybych to měla rozebrat... Do Zmijozelu se z očividných důvodů prostě nehodím, navíc nemám tuto kolej v lásce, proto docela pochybuji, že bych tam mohla patřit. Havraspár je pro mě příliš inteligentní místo a Mrzimor… nad tím jsem se nikdy moc nezamýšlela.
    Když jsem tedy asi před měsícem konečně vyplnila test na pottermore a vyšel mi Nebelvír, jen jsem tak uznale pokývala hlavou nad tím, jak jsem se trefila. A je to pravda. Se svými vlastnostmi tam opravdu patřím. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výborne, takže sa môžeme byť o House Cup? :D ale seriózne, je super, že si to tak akurátne odhadla aj sama pred tým :)

      Odstrániť
  8. Tak to je dobré. :D Nikdy jsem nad tím nějak extra nepřemýšlela, logicky jsem se jako malá viděla s Harrym, protože tam prostě ti dobří patří. :'D Ale kdybys se měla zamyslet teď, tak kdo ví... Co si budem, zelená je moje oblíbená barva. :'D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hlasím se (ne)hrdě k Hufflepuffu!:D Moje prvotní zklamání se z téhle koleje po době vytratilo. Mám prostě pocit, že v Mrzimoru jsou samí milouši bez charakteru, na kteerý nezbylo místo v jiné koleji, no což. :D Za to jako patrona mám orangutana, což mi přijde fakt stylový, haha. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hufflepuff je super! Tonksová nie je tak úplne len milá a bez charakteru :D Hufflepuff má zbierku úžasných postáv (Cedric Diggory kto? :D) ... a ak chceme pichnúť aj do Fantastic Beasts, tak Newt Scamander je úžasný príklad. Na Hufflepuff treba byť pyšný! :)

      Odstrániť
  10. Já se hrdě(!) přiznávám k Mrzimoru! :) už při čtení knížek jsem věděla, že nejsem Nebelvír, do Zmijozela mi chybí věcné charakterové vlastnosti, takže mi vlastně na vybranou zbýval Havraspár nebo Mrzimor. Nicméně, což je poměrně důležité, jsem z cca 80% Mrzimor, 10% Zmijozel a ten zbytek se dělí mezi Nebelvír a Havraspár :D taaakže, na tom nejsem zase tak bídně, byť je moje "cookies for everyone" hrozně znát :D
    A navíc, se Zmijozely jsou Mrzimorští nejlepší kámoši! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Čo sa stane v Slizoline, zostane v Slizoline. Aspoň podľa mobilnej hry, ktorú som skúšala. Pravidlo sa mi osobne celkom ľúbi.

    Aj keď som dlho neverila a chcela aby ma Pottermore test zatriedil do Chrabromilu.

    Ani mi pred rokmi celkom nešlo spojiť patronusa v podobe Beagle so slizolinským hadom. Neviem, ale z toho hafana mám taký milý pocit, kým z hada...Ale po úvahách som zistila, že som rada za svoj Hogwarts house. A, že klubovňa v žalároch je cool.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Coffee with Cinnamon: New Plant Mom

Coffee with Cinnamon: Som stále nažive!

Coffee with cinnamon: Meditácia